Pod taka nazwą odbył się jeden z dni imprez organizowanych w ramach Dni Jeziora Rożnowskiego.
Wśród atrakcji takich jak koncert zespoły „Trace” , odbył się konkurs potraw z ryb słodkowodnych.
Wprawdzie do konkursu zgłoszono tylko trzy potrawy, ale za to jakie. Sushi z pstrąga, pstrąg smażony na potrawce ze szpinaku, czy największy hit smakowy – placek ziemniaczany z gulaszem z pstrąga w jarzynach. Komisja, w skład której weszła Pani Janina Molek – mistrzyni w przygotowywaniu potraw z fasoli, Pan Ryszard Jaśkiewicz- wyjątkowy smakosz ryb i Pani Urszula Kafel –szefowa Małej Gastronomii OW Roźnów miała trudne zadanie. Ostatecznie za największe zjawisko smakowe uznano placek z gulaszem z pstrąga przygotowany przez Bar „Pod Lipą” z Gródka n/D. Drugie miejsce przyznano sushi z pstrąga przygotowanemu przez Pana Janusza Szepetę, a trzecie „pstrąg na potrawce ze szpinaku” autorstwa Rafała Miczka z Nowego Sącza.