Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Małopolska ma kolejnych członków
22 lokalnych producentów tradycyjnych przysmaków z całej Małopolski otrzymało w poniedziałek certyfikaty Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Małopolska. To potwierdzenie tego, że ich produkty cechuje najwyższa jakość i smak. Certyfikaty wręczył w poniedziałek wicemarszałek Wojciech Kozak. W ubiegłym roku jej pierwszymi uczestnikami zostało 12 producentów naturalnych i ekologicznych produktów, charakterystycznych dla naszego regionu. Jednak z racji tego, że członkostwo w sieci przyznawane jest na rok, również oni odebrali nowe certyfikaty uczestnictwa. Wśród „starych-nowych” członków sieci znaleźli się: 10. Łukasz Molek „Fasolowe Królestwo” (dawniej: Fasolowe Królestwo Babci i Wnuków Janina Molek).
Na początku sierpnia Rada ds. Produktów Tradycyjnych i Dziedzictwa Kulinarnego rekomendowała rozszerzenie sieci o kolejnych dziesięciu producentów , w w tym naszego dobrego znajomego : „Chatka Włóczykija” Gospodarstwo Agroturystyczne Adama Gancarka – właściciel pasjonuje się regionalną kuchnią oraz wykorzystaniem produktów lokalnych. Oprócz tego zabiega o promocję turystyki na Pogórzu Rożnowskim. Gratulacje zarówno dla Pani Janiny Molek jak i Adama.