Książka autorstwa:
Lucyna Kmak, Janina Molek, Marek Nowakowski
Fasola z Doliny Dunajca, to kompendium wiedzy o fasoli zwanej popularnie "Piękny Jaś". Można się z tej książki dowiedzieć nie tylko jak uprawiać fasolę, kiedy ją zbierać i jak przechowywać, ale przede wszystkim, co z niej przyrządzić. A trzeba powiedzieć, że z fasoli "Piękny Jaś" można przyrządzić potrawy, o jakich się nam nawet nie śniło. Wspomnę tu tylko o pierogach z fasolą, torcie z fasoli, czy wreszcie o kiełbasie z fasoli! W książce tej znajdziecie Państwo w sumie około 100 ciekawych, niekiedy wręcz egzotycznych przepisów na danie z fasoli "Piękny Jaś". Dodam tylko, że wszystkie użyte składniki są ogólnie dostępne, więc nie powinno być większych problemów z pichceniem. Życząc smacznego, zachęcam do kupna tej ciekawej pozycji.